Materialen

Materialen

Een van de belangrijkste faktoren van werk en outdoor kleding is het materiaal. De vraag die je jezelf moet stellen, voordat je een bestelling doet, is: " Wat is de werk- of sport- aktiviteit waar ik het produkt voor wil gebruiken, wat is daarvoor het beste materiaal, hoe vaak draag ik het en hoe houd ik het schoon".    All Weather™

SNICKERS ALL WEATHER™ is een lichter materiaal dan Cordura®, maar heeft sommige soortgelijke eigenschappen. Het materiaal voert lichaamsvocht af, maar beschermt tegen regen en wind dankzij een ademende binnenvoering met meer dan een miljoen gaatjes per vierkante centimeter. Die gaatjes zijn ongeveer 10.000 keer kleiner dan een watermolecule, maar 1.000 keer groter dan een waterdampmolecule. Daardoor kan de damp (lees: zweet) naar buiten, maar water niet naar binnen. Het materiaal wordt gebruikt in alle Snickers AllWeather™ kleding.
VOCHT EN WIND KOELEN HET LICHAAM AF, en maken het werken moeilijker. Gewone waterdichte kleding helpt enigszins. De kleding moet echter ook zo ontwerpen zijn dat ze de bewegingsvrijheid niet remt en dat u ook nog gemakkelijk uw gereedschap kunt meenemen en gebruiken. De kleding voor alle weersomstandigheden van Snickers heeft kenmerken en voordelen die waterdichte kleding nog nooit heeft gehad. U heeft er waarschijnlijk nog nooit bij stilgestaan dat u dit nodig heeft!


    Cordura®

CORDURA® is een zogeheten getextureerd materiaal dat wordt gesponnen uit 100% nylon. Het is zacht en licht, maar tegelijk ook extreem sterk, vuilafstotend en zeer duurzaam. Cordura® wordt vooral gebruikt om vrije onderdelen te versterken, zoals zakken, knieën en mouwen. Bekleed Cordura® wordt in Snickers kleding verwerkt. Het beschermt tegen water en wind. Daarom gebruiken we het ook als hoofdmateriaal voor bepaalde winterkleding zoals de Snickers Climate™ kleding


    Katoen

KATOEN is een zacht en comfortabel natuurlijk materiaal. Werkt goed isolerend en ventilerend. Smelt niet als het aan vlammen of hitte wordt blootgesteld en vat niet snel vuur. Het nadeel is dat de stof snel kreukelt, sneller vuil, stof en vocht opneemt en trager droogt.

Snickers keding is beschikbaar in drie verschillende kwaliteiten Katoen:
- katoenkeper
- canvaskatoen
- canvaskatoen plus

Katoenkeper wordt nog op de traditionele manier geweven, de canvasstoffen daarentegen ontstaan door een nieuwe weeftechniek. Het materiaal is gewoon katoen, maar de weeftechniek bezorgt de stof zijn robuuste karakter. Canvaskatoen plus is een sterke katoensoort waar een kleine hoeveelheid polyesterdraad in verwerkt is. Het voelt wel nog aan als katoen, maar het materiaal gaat dubbel zo lang mee als puur katoen.


    Katoenkeper

Nieuwe sterke katoenkeper voor bouw en ambachten! De nieuwe katoenkeper van Snickers is nóg sterker (380 g/m2). Kledingstukken uit dit materiaal zijn zacht maar sterk en duurzaam.

MATERIAAL
100 % katoen, 380 g/m2. Katoenkeper is traditioneel geweven katoen. Nu beschikbaar in extra sterke kwaliteit. Onbehandeld katoen is niet vuurbestendig, maar wel antistatisch en biedt dus een goede weerstand tegen bijvoorbeeld lasvonken.

WASINSTRUCTIES
Wasbaar op 85°C en geschikt voor de droogtrommel. Krimpt ong. 3 %. Zorg dat er geen plooien in het kledingstuk zijn bij het drogen. In de plooien verbleekt de kleur namelijk. Alle kleding dient binnenste buiten gewassen te worden, met gesloten ritssluitingen en klittenbandsluitingen. Gebruik geen bleekmiddelen


    Canvaskatoen

Dankzij de speciale weeftechniek ontstaat er een robuust, duurzaam oppervlak met een krachtige 'Canvas look'. De kleding heeft veel functies en onderdelen.

MATERIAAL
100 % katoen, 320 g/m2. Canvaskatoen heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als katoenkeper, maar dankzij een andere weeftechniek is de stof wat stugger. Bij het wassen kan canvas ongelijkmatig bleken in de plooien.

WASINSTRUCTIES
Wasbaar op 85°C en geschikt voor de droogtrommel. Krimpt ong. 3%. Zorg dat er geen plooien in het kledingstuk zijn bij het drogen. In de plooien verbleekt de kleur namelijk. Alle kleding dient binnenste buiten gewassen te worden, met gesloten ritssluitingen en klittenbandsluitingen. Gebruik geen bleekmiddelen


    Canvaskatoen Plus

Nieuw dubbel zo sterk katoen! Canvaskatoen plus is een sterke katoensoort waar een kleine hoeveelheid polyesterdraad in verwerkt is. Het voelt wel nog aan als katoen, maar het materiaal gaat dubbel zo lang mee als puur katoen.

MATERIAAL
60 % katoen/40 % polyester 350 g/m2. De versterking bevat 40 % polyester en verdubbelt de duurzaamheid tegenover puur canvaskatoen. Het voelt wel nog aan als katoen, maar het is gemakkelijker te wassen: het verkleurt en vervormt minder.

WASINSTRUCTIES
Wasbaar op 85°C en geschikt voor de droogtrommel. Krimpt ong. 3%. Zorg dat er geen plooien in het kledingstuk zijn bij het drogen. In de plooien verbleekt de kleur namelijk. Alle kleding dient binnenste buiten gewassen te worden, met gesloten ritssluitingen en klittenbandsluitingen. Gebruik geen bleekmiddelen. Canvaskatoen plus is gemakkelijker wasbaar dan 100 % katoen


    Katoen/Polyamide

Een klassieke Snickers stof die veel voordelen biedt en daarom voor veel van onze modellen gebruikt wordt. De stof is zo geweven dat het kantoen vooral aan de binnenkant zit, dus tegen het lichaam, wat prettig aanvoelt. Het polyamide zit voornamelijk aan de buitenkant en beschermt daar tegen slijtage. De licht glanzende buitenkant is geïmpregneerd en beschermt het kledingstuk tegen vocht, olie en vuil. De katoen/polyamide-combinatie weegt weinig, behoudt zijn vorm goed en is gemakkelijk te onderhouden en te wassen.

MATERIAAL
Snickers katoen/polyamide 52 % katoen en 48 % polyamide (nylon), 240 g/m2. Weeftechniek: Het katoen zit vooral aan de binnenkant en het polyamide vooral aan de buitenkant. Niet geschikt voor laswerk.

WASINSTRUCTIES
Wasbaar op 60°C en geschikt voor de droogtrommel. Krimpt ong. 3 %. Gemakkelijk wasbaar, droogt snel. Alle kleding dient binnenste buiten gewassen te worden, met gesloten ritssluitingen en klittenbandsluitingen. Gebruik geen bleekmiddelen


    Polyester/katoen

Kleding in polyester/katoen kan bogen op het beste uit beide werelden. Het materiaal weegt weinig maar is toch stevig. Katoen is een sterk ademende stof, zodat het kledingstuk aangenaam en comfortabel aanvoelt bij het dragen. Het polyester heeft dan weer een hogere treksterkte, wat de duurzaamheid van de kleding verbetert. Kleding van polyester/katoen behoudt zijn vorm en kleur gedurende lange tijd en de stof slijt minder snel. Dit soort kleding gaat dan ook minimaal tweemaal zo lang mee als gewone katoenen kleding. Het polyester/katoen assortiment van Snickers biedt een brede waaier van kleuren om uit te kiezen. Deze kleding wordt voornamelijk gebruikt voor de industrie en de dienstensector. Het materiaal is ook geschikt voor kleding die industrieel gereinigd wordt en is dan ook bestand tegen hoge wastemperaturen.

MATERIAAL
Het materiaal bestaat uit zo'n 65% polyester en 35% katoen, om het draagcomfort van katoen te koppelen aan de duurzaamheid van polyester.

WASINSTRUCTIES
Wassen op 85°C. Krimpfactor ca. 3%. Geschikt voor industrieel reinigen. Alle kleding dient binnenstebuiten gewassen te worden, met gesloten ritssluitingen en klittenbandsluitingen. Geen bleekmiddelen gebruiken


    Pile (Dons)

Pile is een soort van "geknoopte" fleece. Pile is zacht, licht en warm. Het kan gebruikt worden als basismateriaal voor tops en jacks, of als voering. Het materiaal bevat veel lucht en isoleert perfect. Als het flink waait, is het aangeraden er nog een winddichte laag over aan te trekken. Een voering in pile gaat bijzonder lang mee en behoudt zijn isolerende eigenschappen ook na het wassen. De kwaliteit hangt af van hoe strak de stof geweven is. Voor kleding van Snickers wordt enkel de beste kwaliteit pile gebruikt. Snickers gebruikt drie verschillende types pile, afhankelijk van het doel van de kleding


    Fleece

Fleece is zacht, licht en warm. Fleece is een gebreide stof die geborsteld is, zodat de vezels aan de oppervlakte dicht tegen elkaar aan liggen. Tussen de vezels ontstaat een luchtlaag waar de stof zijn isolerende eigenschappen aan te danken heeft en die voor een uitstekend warmtebehoud zorgt. Snickers fleece wordt vervaardigd van polyestergaren van de beste kwaliteit - het is dan ook zacht, soepel en zeer duurzaam. Het is ook uiterst sterk en splijt niet bij het schuren. Fleece is polyester en dus goed wasbaar. Snickers fleece bleekt en krimpt niet in de was. Voor winderige omstandigheden heeft Snickers een winddichte fleece ontwikkeld. Snickers winddichte fleece bestaat uit twee lagen fleece. Tussen de twee lagen zit een waterdicht en ademend membraan met microporiën. De microporiën laten de huid ademen maar houden de wind buiten. Snickers winddichte fleece is geschikt voor het werken in winderige omstandigheden, als u een lichte, soepele en warme jas wil die zijn vorm behoudt en er ook na vele wasbeurten goed blijft uitzien.


    GORE-TEX®

GORE-TEX® is een zeer gekend textielmerk dat beschermt tegen regen en vocht. Het materiaal is in sommige Snickers kledingstukken verwerkt en heeft een soortgelijke structuur als Snickers AllWeather™. Het kan ademen en voert lichaamsvocht af, terwijl het vocht en regen niet binnen laat. Het GORE-TEX® membraan heeft 3,6 miljoen poriën per vierkante centimeter en is 100 % waterdicht, aangezien elke porie 20.000 keer kleiner is dan een regendruppel. De poriën zijn 700 keer groter dan een waterdampmolecule, waardoor damp wel kan ontsnappen. Het kledingstuk ademt. Het materiaal is duurzaam, licht en beweeglijk als u het draagt. Het kan gemakkelijker gewassen worden dan de meeste vergelijkbare materialen. De kleding wordt vervaardigd in fabrieken die door GORE-TEX® erkend zijn.


    AntiFlame

Snickers Antiflame satisfies CE standard 531 for protection against heat and flames. The material is cotton/polyester that has been treated with Proban. Careful tests show that the mixture does not emit toxic gases that can irritate the eyes or cause allergies or cancer. The material also conforms to EN 470 and EN 533 and can be washed.